Ravioly z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem
Lehký předkrm, kterým před návštěvou zaválíte.
Doba přípravy: 15 minut + doba vaření řepy
Množství: 1 porce
Suroviny:
- ½ středně velké červené řepy
- 35 g ricotty
- Nastrouhaná kůra z necelé ½ limetky
- 1 lžička nasekané pažitky
- Pár kapek limetkové šťávy
- Sůl
Zálivka:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička limetkové šťávy
- 12 kuliček růžového pepře
- Sůl
Postup:
- Červenou řepu uvařte doměkka. Nechte vychladit a oloupejte.
- Ricottu smíchejte s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promíchejte.
- Růžový pepř lehce podrťte a smíchejte s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošlehejte, aby vznikla hladká emulze.
- Řepu krájejte na velice tenké plátky. Na každý položte kopeček ochucené ricotty a plátek přehněte. Naservírujte na talíř a přelijeme zálivkou.
Energetická hodnota: 457 kJ Bílkoviny: 3,2 g Sacharidy: 5,8 g Tuky: 7 g