Ravioly z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem

Ravioly z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem

Lehký předkrm, kterým před návštěvou zaválíte.

Doba přípravy: 15 minut + doba vaření řepy

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • ½ středně velké červené řepy
  • 35 g ricotty
  • Nastrouhaná kůra z necelé ½ limetky
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • Pár kapek limetkové šťávy
  • Sůl

Zálivka:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 12 kuliček růžového pepře
  • Sůl

Postup:

  1. Červenou řepu uvařte doměkka. Nechte vychladit a oloupejte.
  2. Ricottu smíchejte s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promíchejte.
  3. Růžový pepř lehce podrťte a smíchejte s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošlehejte, aby vznikla hladká emulze.
  4. Řepu krájejte na velice tenké plátky. Na každý položte kopeček ochucené ricotty a plátek přehněte. Naservírujte na talíř a přelijeme zálivkou.

 

 
Energetická hodnota: 457 kJ
Bílkoviny: 3,2 g
Sacharidy: 5,8 g
Tuky: 7 g

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *