Restované ředkvičky s vajíčkem

Restované ředkvičky s vajíčkem

Znáte takovou tu klasiku ‚ředkvičky s vajíčkem‘ z pánve? Ředkvičky podusíte na másle, zašleháte vajíčko a je hotovo? Na talíři to nevypadá nijak dobře, i když nám to možná chutná. Takhle to vypadá nejen mnohem líp, ale ředkvičky jsou příjemně opečené a nejsou tak „morké“ a ovadlé, jako při klasické přípravě.

Dlouhou dobu jsem neměla ředkvičky ráda a na jídlo, které se nám občas mamka snažila uvařit – ředkvičky s vajíčkem – nevzpomínám proto zrovna v tom nejlepším. Ale jak se chutě mění, něco se ve mně zlomilo a začala jsemředkvičky s chutí jíst. A už mi ani tak nepřijde ta chuťová vzpomínka na ředkvičky s vajíčkem špatná. Proto jsem se rozhodla dát jim zelenou a trochu je vykrášlit. Výsledek dopadl senzačně. Tím spíš, když celé jídlo doplňuje svěží a jemně pikantní pesto z pažitky.

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 1 porce

Ingredience:

  • 100 g ředkviček
  • Oříšek másla
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Chléb
  • Čerstvý sýr
  • Vejce (vařené natvrdo)

Pesto:

  • 20 g parmezánu
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 40 g pažitky
  • Asi 5 lžic olivového oleje
  • Sůl

 

Postup:

Nejdřív si připravte pesto, to vám nevystydne J Parmezán i slunečnicová semínka rozsekejte najemno. Ne na prach, ale na velice miniaturní kousky.

Zvlášť rozsekejte pažitku. K ní přilijte olej a jen krátce, pár pulsy, spusťte mixér.

Smíchejte parmezán a semínka s pažitkovým olejem a lehce dosolte.

Ve skleničce v lednici vydrží pár týdnů.

Ředkvičky překrojte napůl nebo na čtvrtiny – podle velikosti. Na pánvi rozehřejte máslo a ředkvičky restujte, dokud nezačnou lehce hnědnout. Nakonec osolte.

Chleba potřete čerstvým sýrem. Posypejte ředkvičkami, pokapejte pestem a nakonec obložte vejcem.

TIP: namísto vejce natvrdo můžete připravit zastřené vejce.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *