Bulgur s červenou řepou a ořechy
Bulgur ještě donedávna český strávník neznal. A dneska? Patří na přední příčky oblíbených potravin příznivců zdravého stravování. Aby ne?! Dá se s ním připravit tolik jídel…tolik jednoduchých a vynikajících jídel! Tento recept je toho důkazem. Hodila jsem fotku s krátkým popisem na socky a na vaši žádost přidávám celý recept i na blog. Inspirovala jsem se pro jeho vytvoření svou oblíbenou pomazánkou z červené řepy, díky níž jsem poprvé ochutnala, a na první ochutnání si zamilovala kombinaci červené řepy s česnekem a vlašskými ořechy. Pokud k přípravě použijete předvařenou řepu, servírujete skvělý oběd už do půl hodiny. To jde, ne?
Navíc jde o recept, který se hodí do krabičky k obědu do práce. Tím spíš, když vám v přípravách krabiček brání nedostatek času. Tohle je ideální řešení 🙂
Bulgur s řepou skvěle doplní i maso. Můžete proto uvařit tuto dobrotu jako přílohu k pečenému kuřeti, jehněčímu a dalším masovým dobrotám.
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 2 porce
Suroviny:
- 150 g bulguru
- 300 g uvařené červené řepy
- 60 g vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce najemno pokrájeného tymiánu
- 80 g nivy
- Zakysaná smetana
- Řeřicha
Postup:
- Uvařte bulgur.
- Červenou řepu nakrájejte na menší kusy a dejte do mixéru. Přidejte nadrobno pokrájený česnek, ořechy, špetku soli, olivový olej, tymián a rozmixujte nahrubo.
- Směs promíchejte s bulgurem.
- Na talíři ozdobte zakysanou smetanou, pokrájenou nivou a řeřichou.