Bulgur s červenou řepou a ořechy

Bulgur s červenou řepou a ořechy

Bulgur ještě donedávna český strávník neznal. A dneska? Patří na přední příčky oblíbených potravin příznivců zdravého stravování. Aby ne?! Dá se s ním připravit tolik jídel…tolik jednoduchých a vynikajících jídel! Tento recept je toho důkazem. Hodila jsem fotku s krátkým popisem na socky a na vaši žádost přidávám celý recept i na blog. Inspirovala jsem se pro jeho vytvoření svou oblíbenou pomazánkou z červené řepy, díky níž jsem poprvé ochutnala, a na první ochutnání si zamilovala kombinaci červené řepy s česnekem a vlašskými ořechy. Pokud k přípravě použijete předvařenou řepu, servírujete skvělý oběd už do půl hodiny. To jde, ne?

Navíc jde o recept, který se hodí do krabičky k obědu do práce. Tím spíš, když vám v přípravách krabiček brání nedostatek času. Tohle je ideální řešení 🙂

Bulgur s řepou skvěle doplní i maso. Můžete proto uvařit tuto dobrotu jako přílohu k pečenému kuřeti, jehněčímu a dalším masovým dobrotám.

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 150 g bulguru
  • 300 g uvařené červené řepy
  • 60 g vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce najemno pokrájeného tymiánu
  • 80 g nivy
  • Zakysaná smetana
  • Řeřicha

 

Postup:

  1. Uvařte bulgur.
  2. Červenou řepu nakrájejte na menší kusy a dejte do mixéru. Přidejte nadrobno pokrájený česnek, ořechy, špetku soli, olivový olej, tymián a rozmixujte nahrubo.
  3. Směs promíchejte s bulgurem.
  4. Na talíři ozdobte zakysanou smetanou, pokrájenou nivou a řeřichou.

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *