Ricottový koláč s červenou řepou a jarními cibulkami

Jemný a lahodný koláč nejlépe vynikne za doprovodu dobrého bílého suchého vína. Než se víno nachladí, bude koláč upečený.
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 20 minut
Suroviny:
- 1 plát rozváleného listového těsta (300g)
- 200g ricotty
- 1 svazek jarní cibulky
- 200-250g uvařené červené řepy ( 1 středně velká)
- Oregano
- Hrst slunečnicových semínek (20g)
- Sůl
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 ̊C. Řepu oloupejte a nakrájejte na slabší klínky. Cibulky rozřízněte podélně na poloviny.
- Ricottu smíchejte s pokrájenými lístky oregana (cca 1 lžíce) a špetkou soli.
- Těsto překrojte na polovinu. Okraje těsta o délce asi 1 cm vtiskněte dovnitř a potřete vodou. Těsto potřete ricottou, obložíte řepou, cibulkou a posypejte semínky.
- Vložte do trouby a pečte 20-25 minut dozlatova.
Něco navíc:
Místo klasického listového těsta můžete zkusit použít celozrnné.