Ricottový koláč s červenou řepou a jarními cibulkami

Ricottový koláč s červenou řepou a jarními cibulkami

Jemný a lahodný koláč nejlépe vynikne za doprovodu dobrého bílého suchého vína.  Než se víno nachladí, bude koláč upečený.

Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 20 minut

Suroviny:

  • 1 plát rozváleného listového těsta (300g)
  • 200g ricotty
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200-250g uvařené červené řepy ( 1 středně velká)
  • Oregano
  • Hrst slunečnicových semínek (20g)
  • Sůl

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 ̊C. Řepu oloupejte a nakrájejte na slabší klínky. Cibulky rozřízněte podélně na poloviny.
  2. Ricottu smíchejte s pokrájenými lístky oregana (cca 1 lžíce) a špetkou soli.
  3. Těsto překrojte na polovinu. Okraje těsta o délce asi 1 cm vtiskněte dovnitř a potřete vodou. Těsto potřete ricottou, obložíte řepou, cibulkou a posypejte semínky.
  4. Vložte do trouby a pečte 20-25 minut dozlatova.

Něco navíc:

Místo klasického listového těsta můžete zkusit použít celozrnné.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *