Trhané kuřecí maso v rajčatové omáčce s cizrnou

Trhané kuřecí maso v rajčatové omáčce s cizrnou

Promíchat, dát do trouby, servírovat… Myslím, že takhle jednoduchá příprava jídla, je sen téměř každé ženské, která se snaží ušetřit nějaký ten čas buď pro sebe anebo pro dalších milion aktivit, které chce během dne stihnout. Ať už chcete dobře nakrmit sebe nebo rodinu s minimem úsilí a maximálním efektem, bude tenhle recept to pravé pro vás. Budu se opakovat, ale… V jednoduchosti je krása.

Ač mě vaření fakt baví, nerada jedním receptem trávím spoustu času. Ba dokonce mi nevadí strávit v kuchyni několik hodin v kuse, ale výsledkem musí být minimálně několik chodů. Mám prostě ráda jednoduché recepty, které přinesou maximální potěšení. Příkladem je i tenhle recept. Jasně – je hrozně jednoduchý, že by možná někdo pohrdnul se do receptu pouštět, ale zvažte to: během devadesáti minut se v troubě úžasně propojí chutě a vůně, masíčko změkne a výsledkem jsou vlákna šťavnatého kuřete s báječnou omáčkou. Stačí už jen natrhat a můžete servírovat.

Zatímco se peklo maso, stihla jsem vyklidit skříně a uvolnit je tak na miminkovské věci. Je strašně fajn, že těhotenství trvá tak dlouho – to těšení se je strašně krásné a jsem ráda, že trvá tak dlouho. Ač se na miminko těšíme, ještě pořád mi postupně kousek po kousku dochází, jak moc se náš život změní. Myslím, že devět měsíců na „nachystání“ se k takové změně je ideální doba. Jen teda doufám, že nám táta stačí brzy udělat novou skříň, protože ani kdybych pekla husu, nestačilo by mi tolik času na přetřídění a přerovnání všech věcí, abychom vyhradili dostatek prostoru pro to malinké stvoření 🙂

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 90 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 rulička skořice
  • 2 menší bobkové listy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 150 g uvařené cizrny
  • Sůl
  • 1 lžíce oleje
  • 1 dl vody
  • Petrželka na posypání

 

Postup:

  1. Kuřecí maso osolte.
  2. V zapékací míse promíchejte rajčata, rozlomenou skořici, bobkový list, římský kmín, uzenou papriku, cizrnu, špetku soli, olej a vodu. Vložte do mísy kuřecí prsa a přiklopte.
  3. Vložte do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečte 1,5 hod.
  4. Maso vyndejte z omáčky a natrhejte na vlákna.
  5. Podávejte s jasmínovou rýží – maso nandejte na rýži a přelijte omáčkou. Posypejte najemno pokrájenou petrželkou.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *