Závitky z rýžového papíru s krevetami a zeleninou

Závitky z rýžového papíru s krevetami a zeleninou

Jednoduchý předkrm vás jistě osvěží a vzbudí touhu po dalším soustu. Závitky mohou být i působivou lahůdkou na vaší party.

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 4 čerstvé vyloupané a očištěné krevety
  • 2 ks rýžového papíru
  • 50g okurky bez semínek
  • 40g oloupané mrkve

Zálivka:

  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky rybí omáčky
  • Lehce najemno nasekaného chilli
  • 3 lísky máty, najemno nakrájené
  • Špetka sušené citronové trávy

Na dokončení:

  • bílá a černá sezamová semínka

 

Postup:

  1. Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky, dlouhé asi 5cm.
  2. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce.
  3. Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte a vložte do studené vody, nechte okapat. Poté krevety vložte do marinády alespoň na 5 minut. Krevety vyjměte a v marinádě obalte zeleninu.
  4. Rýžový papír nechte změknout v teplé vodě. Poté jej vyjměte a doprostřed položte dvě krevety, vedle srovnejte trochu zeleniny a zabalte – boční okraje přehněte přes náplň a sviňte do ruličky.
  5. Na talíři posypte rolky sezamovými semínky a můžete přidat zbylou marinovanou zeleninu.


2 komentáře k “Závitky z rýžového papíru s krevetami a zeleninou”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *