Závitky z rýžového papíru s krevetami a zeleninou

Jednoduchý předkrm vás jistě osvěží a vzbudí touhu po dalším soustu. Závitky mohou být i působivou lahůdkou na vaší party.


Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
- 4 čerstvé vyloupané a očištěné krevety
 - 2 ks rýžového papíru
 - 50g okurky bez semínek
 - 40g oloupané mrkve
 
Zálivka:
- 1 polévková lžíce oleje
 - 1 čajová lžička citronové šťávy
 - 2 čajové lžičky rybí omáčky
 - Lehce najemno nasekaného chilli
 - 3 lísky máty, najemno nakrájené
 - Špetka sušené citronové trávy
 
Na dokončení:
- bílá a černá sezamová semínka
 
Postup:
- Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky, dlouhé asi 5cm.
 - Suroviny na zálivku prošlehejte v misce.
 - Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte a vložte do studené vody, nechte okapat. Poté krevety vložte do marinády alespoň na 5 minut. Krevety vyjměte a v marinádě obalte zeleninu.
 - Rýžový papír nechte změknout v teplé vodě. Poté jej vyjměte a doprostřed položte dvě krevety, vedle srovnejte trochu zeleniny a zabalte – boční okraje přehněte přes náplň a sviňte do ruličky.
 - Na talíři posypte rolky sezamovými semínky a můžete přidat zbylou marinovanou zeleninu.
 

Rýžový papír mám doma už nějakou dobu a pořád jsem nebyla schopna ho použít, vypadá to nádherně, děkuji za tip =)
Držím palce 🙂